What Everyone Must Know About 15 Brain Teaser Interview Questions And Answers

Q1- What is the probability that the first business day of the month will be a Monday?


Answer: Every day has a one in seven chance of being the first day of the month. If the month begins on a Saturday or Sunday, the first business day of the month is a Monday. As a result, the chances of the first business day being a Monday are 3 in 7, because if the month begins on a Saturday, Sunday, or Monday, the first business day is a Monday.


Q2- When the time is 1:45, what is the angle created by the clock hands?


Answer: 142.5 degree . If we consider the clock hour hand at 1 and the minute hand at 45 (around 9 o'clock), that is 120 degrees because they are four "numbers" apart, and each number on the clock symbolizes 30 degrees (360/12).

However, by the time the minute hand reaches the 45 position, the hour hand has already shifted - it is now closer to 2 o'clock. 45 represent 3⁄4 of just an hour, so the hour hand will have moved 3⁄4 of 30 degrees, or 22.5 degrees. When we add them up, we get 120 + 22.5 = 142.5.


Q3- I am a number that isn't even. Take away one letter from me, and I'm even. I'm a number.


Answer: Take the 's' out of seven, and it turns into 'even.'


Q4- Using only addition, how do you add eight 8's and get the number 1000?


Answer: Here i will calculate like 888 + 88 + 8 + 8 + 8 = 1000


Q5- Which Three numbers have the same answer whether they are added or multiplied together?


Answer: One, Two and Three (1,2 and 3)


Q6- How many years ago was Sally's mother three times her age? Sally is 54 years old, and her mother is 80 years old?


Answer: 41 years ago, when Sally was 13 and her mother was 39.


Q7- If there are 5 apples in a basket, how do you divide them among 5 children so that each child has one apple and one apple remains in the basket?


Answer: The first four children each receive one apple, while the fifth child receives the basket with the remaining apple.


Q8- A three-digit number has been assigned. The second digit is four times larger than the third, whereas the first digit is three times smaller than the second. What is the digit?


Answer: The Correct Answer is 141


Q9- Tell me what word looks the same backwards and upside down?

Answer: The correct answer is SWIMS

Q10- Two girls were born at the same time, on the same day, in the same month, and in the same year to the same mother, but they are not twins. Why not?


Answer: Because there was a third girl, which makes them triplets!





Q11- When given two ropes, each takes one hour to burn. How would you use them to precisely time 15 minutes? Because the rope has unequal densities, half the length of the rope does not always take half an hour to burn.


Answer: First- Burn 1st rope on both end Second- Burn 2nd rope on one end Last When rope 1 completed then burn rope 2 on the other end.


Q12- Given 9 balls, using a scale, tell me which ball is the heaviest after only two trials?


Answer: Divide the group into three equal halves and assign a weight to each.We know which group has the heavy ball after the first weight.


Q13- You have a 5 quart, a 3 quart jug, and an infinite supply of water. How do you get exactly 4 quarts of water? Because jugs are irregularly shaped, it is impossible to fill them exactly halfway?


Answer: Fill both jars simultaneously. When the 3 quart jug is full, turn off the water. Pour the water from the 3 quart jug into the 5 quart jug. That means there is only 1 quart left in the 3 quart jug. Fill another jar with 1 quart of water. Fill the 3 quart jar halfway, and you'll have 4 quarts of water.


Q14- There is a 100-floor building. If an egg falls from the Nth or higher floor, it will crack. It will not break if dropped from any storey below. You are given two eggs. Find N while reducing the amount of drops in the worst-case scenario.

Answer: Don't expect the egg to crack on its own. Assuming the egg is encased in some form of substance. Regardless, the answer is to reduce the number of steps as much as possible. In the worst-case scenario, start at floor 14, 27, 39, for a total of 14 steps.


Q15- Two boats are approaching each other at a speed of 10 miles per hour. They are about 5 miles apart. How long will it be before they hit?

Answer: A quarter-hour 1/4 (15 minutes). Take the speed of convergence (10 MPH + 10 MPH) divided by the number of miles apart.


Take care here. The first thought is to say half an hour. However, because both boats are travelling at 10 miles per hour, they are converging at 20 miles per hour, which means they will crash in 14 minutes.